diumenge, 25 d’abril del 2010

Assessorament lingüístic

Bé, no sóc la persona idònia per donar assessorament lingüístic, però com a estudiant català de català us puc recomanar " Enllaços útils" de la web Servei Local Català d'Esparreguera.

Són enllaços de pàgines web que ajuden a aprendre més llengua catalana, a practicar-la, a escriure-la, a corregir-la, a revisar-la, a traduir-la, a llegir-la, a jugar-hi... Com molt bé diu la professora Maria, orgullosa de la seva Igualada, són recursos útils que ens ajudaran a viure plenament en català.

La recomanació no és per l'originalitat de les pàgines, sinó per la comoditat de tenir un conjunt d'enllaços relacionats amb l'aprenentatge de la llengua catalana.

divendres, 9 d’abril del 2010

RAMON FOLCH, coherent i pedagògic

Ramon Folch, Dr. en Ciències Biològiques, Dir.Gral. d'ERF ...

Es d'aquells personatges dignes de posar l'atenció quan parla o escriu, perquè la seva saviesa coherent i pedagògica és aprofitable per la resta dels mortals.

Es pot llegir opinions seves a l'apartat de l'Escala de Cargol de l'enllaç Estudi Ramon Folch.

Frases d'altres personatges que corroboren la filosofia del seu Estudi són :

"Prefereixo la bogeria del savi responsable a la prudència temerària de l'imbècil"
Pere Duran Farell (1921-1999).
"Es pot comunicar el coneixement, però no pas la saviesa"
Herman Hesse (1877-1962).
"Contra el pessimisme de la raó, l'optimisme de la voluntat"
Antonio Gramsci (1891-1937).

dissabte, 3 d’abril del 2010

BUDAPEST, quatre dies

Viatge de quatre dies a Budapest, una colla d'amics de cinquanta i ... on uns volien caminar molt i altres menjar bé.

La solució en aquest casos és cedir una mica tots i aprofitar les dues ofertes.

Varem fer quatre rutes a peu per agafar gana i gaudir de la gastronomia hongaresa a bons restaurants de la ciutat.

La informació per caminar la vam treure d'aquesta adreça http://mek.oszk.hu/02900/02937/ (Guia de viatge i rutes a peu -català- de Carles Fernández i Flora Kombósi. La informació privilegiada per menjar, ens la va proporcionar un antic alumne que actualment és el director de Descobrir Cuina i va fer aquesta guia juntament amb un company.

Guia de Budapest de Josep sucarrats i Viktor Mihucz ( Ecos Travel Books)

Tot passejant pels carrers cèntrics, hem trobat un artista de carrer amb